Saturday, February 4, 2012

SAYA SAYANG GILA KELUARGA SAYA ! *fullstop

assalamualaikum..

As the tittle stated above. Hurm,, saya mmg sangat bersyukur dapat family saya sekarang ni *apesal nak ber 'saya' bagai ni, dan kenapa ayat tu mcm menampakkan ak ni mcm anak angkat ?* hahaa, nak kata berada tu takde la berada sangat, ABAH pun pesara polis, MAMA kesayangan tu government servant saja yee. Tidak lebih dari tu. Ayong tengah sambung belajar, Angah baru kerja 2 tahun lepas kat TM dan aku. hahaa, AKU ni kirenya kambeng hitam dalam family laa, tengah belajar lagi kat matrik perak tuu. hurm, dah la keputusan pon tak seberapa kan. Nak banding orang lain, tp syukur lah ngan apa yang ada ni :D

but, for this reason maybe Allah has given me a very wonderful family members to me. Which always be whenever i need them most. *selalunya lah. MAMA is the person who is very close to me, in which i still sleep with her some times. And surely i WILL be in her room if i went back home. They are supportive, even i can't do a decision to myself, they will think the way of giving me the best suggestion to choose.

Mereka ni pun gile jugak, MAMA ni mmg happy-go-lucky. Ade ke dia dpt aku calon bini ! Ouh tak masuk akal lah mama oii, zaman dah berubah dunia dah moden internet dah laju. Facebook tu ramai lagi la org maa, tak nk laa carikan tok adik nii. Pliss laa. But she doesn't like me to have any relation with girls, yes, every single friend i had she will find out and asked what is my relationship with that person and bla bla blaa. I like the way she controlled me. But pliss mama dun find a girl for me, I will find it by myself. Tapi fikir-fikir balik, ade hikmah jugak. Tak payah la aku sakit-sakit ati nk dpt kan ppuan lepas ni. What i need to do is prepare for be other's fiance and then Nikah terus kan. *dan macam ppuan la pulak.. hahaa, Tak yah bnyk soal. Penat laa kalo kena fikir-fikir ni.

Hahaa, ayong ngan angah pulak suke sangat berjalan-jalan. Disebabkan mama dah agak berumur, jadi mama malas nk join kami punya kegilaan nk kuar, except kalo kami nk g shopping. Ayong suke bawak g tengok wayang, yeeee, selalunya dia yang belanje, tp kadang-kadang tu ak yg kuar duit. argghh.. Angah suke melancong, for these times, a few places he brought me along his journey. Even to singapore without my parental guidance. Hahaa, suke benauu aku gelak-gelak nii. And lastly aku. Aku suke amik kesempatan keatas keluarga aku yang baik ni. Wahhh jahatnya. Ikot jee. Aku dalam family tak bnyk bersuara and songeh. Semuanya ak terima dengan rela hati. hee, but this im addicted, photography and its very passionate even im not a pro-photographer. Dan satu lagi Ayong angah dan aku sangat lah suke karoeke walau dalam blik air, kereta atau ruang tamu. Kadang-kadang ramai2 dok dapur masak sambil nyanyi. Pastu mama datang and join. Awwwww ~ i love my family

sejak ADAM ade, meriah sgt fam ni. Alaa dolu2 pon same gak. Tp dia suke pgg barang org.. GRRR. takpe Pakcik maafkan adam.

Ni acik, Dia adalah makcik plg rapat dgn aku. Sgt rapat. XOXO dan belakang tu mama

yee, ni la mama I. ngee ~ lappp yuuu mamaaa.

Angah and his girlfriend -.-' erkk, okayy *belakangtuu

Konon-konon memasak kan.

Overr. Tp api tak bukak

huahuaa, Kat dapur pon still begambar kan -.-'

Adam dpt buaian baruuuu ~~

Gile punya pedot

Satu bilik baru. ADAM dah jdi perakk kann.. !

Rasa nk gigit pipi ADAM, kiutt nyeee
And many more we did together. Having fun in the kitchen, and eat together, lepakss in each bilik in the house, and usually kalau keluar mesti together. Even ade yg takde time tu kami akan tggu laa. It's a family bonding which will never can break. Aku bersyukur sangat and hoping this sweet moments will last forever :D XOXO

2 comments:

SyUhAdA said...

btol tu..family la sgala2nya..baik enjoy waktu dkt umah smentara cti..nnti dah msuk U, nak tggu cuti sem bru bleh balik..mmg homesick la jgk kdg2 tu..

firdaus salim said...

that's why laa. huhhh.. ssh betol nk berjaya sbb clash dgn semua bnd T_T pengorbanan tu kena adaaa